Målning och lackering av dörrar

Lackering av dörrar

Ytterdörrar är de delar på huset som är hårdast utsatt för fuktvandring. Färg som flagnar eller bildar blåsor är ett tecken på att fuktvandring är för stor. Med tanke på de stora kostnader ett dörrbyte för med sig göller det att vara extra noga vid ommålningen.

 

 Innedörrar

  • Tidigare målade eller lackerade dörrar tvättas. Blanka ytor mattas ner med fint slippapper eller grundas med häftgrundning så att färgen fär gott fäste. Annars kan slag och märken medföra att färgen flagnar av. Gammal färg som sitter löst avlägsnas med en färgskrapa. Hack och märken spacklas. Används slipkloss vid planslipning. Används en matt oljefärg som grundning på de spacklade ställena och eventuellt bart trävirke. Efter torkning slipas kanterna på de grundmålade ställena så att det inte blir grader när topp färgen läggs på i två strykningar.

 

  • Nya, obehandlade dörrar grundas först med en matt oljefärg. Därefter spacklas eventuella hack och märken. Slipas med slipkloss och målas de slipade ställena på nytt med grundningen. Därefter lägger man på två strykningar med halvblank oljefärg i Önskad kulör. Matt färg kan visserligen vara snyggt, till exempel i kombination med träpanel, men bör ändå undvikas eftersom det blir svårt att undvika fläckar på dörren. Till och med Engeravtryck lämnar märken på en matt dörr.

 

  • Fyllningsdörrar (spegeldörrar) kommer bäst till sin rätt om de målas i matchande färger. Rådfråga gärna personalen i färghandeln eller en målare, eller använd tillverkarens färgkarta som ofta innehåller goda råd om harmonierande färger. Om man själv har bestämt sig för en huvudfärg via färghandelns färgbar, kan vissa av de datorstyrda blandningsmaskinerna på ett ögonblick ge förslag på harmonierande färger och kontrastfärger. Använd en avvikande färg på kanterna, eller gärna tre färger -på respektive speglar, kanter och ram.

    När man målar en spegeldörr målas speglarna först, därefter speglarnas kanter & och slutligen ramen och dörrens kanter.

 

Dörrenovering

I stället för att byta ut dina gamla dörrar,

kan vi göra om dem till vackra spegeldörrar.

 

Skivor finns i flertalet 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Välkommen

Vi är en lackeringsfirma i Stockholm som har specialiserat sig på lackering av köksluckor och lackering av dörrar.

Kontakta oss för prisFacebook

Kvalitet och Service

Lackering köksluckor har specialiserat sig på lackering i Stockholmsområdet och erbjuder arbeten av högsta kvalitet till marknadens bästa pris.

Lackering och renovering

  • Köksluckor och bänkskivor.
  • Dörrar (garderobsdörrar, innerdörrar och ytterdörrar).
  • Möbler.

Nya köksluckor

Byter ut dina gamla luckor och lättrullande lådor till dina befintliga skåp. Du får nya, fräscha luckor efter eget önskemål och självstängande gångjärn.

Kökshandtag

Glöm inte att man lätt byta knopparna på luckorna.Man behöver välja handtag som passar de befintliga hålen eller  spackla och slipa över gamla hål och montera de nya handtagen och knopparna.

Adress 

Verkstad

Skogsängsvägen 54

135 55 Tyresö

Kontor

Fridhemsgatan 26

112 40 Stockholm

E-mail: [email protected]

Mobile: 073-526 85 45