Lacka om köksluckor – kökslucksexperten

Köksluckorna utsätts inte för speciellt mycket slitage om man jämför med andra ytor i köket. Därför kan man välja luckor efter utseende snarare än hårdhet. När Lackeringköksluckor lackar om luckor och lådor får köksluckorna en ytbehandling som ger en mycket tålig beläggning som både är skyddande och dekorativ.

Det finns olika typer av köksluckor, men alla luckor har en kärna och ett ytskikt, ibland två ytskikt. Kärnan i köksluckan kan bestå av massivt trä, spånskiva, MDF eller laminat. Exempel på ytskikt är folie på MDF, fanér på MDF, melamin, och folie på melamin. Det kan ibland finnas köksluckor som inte är lämpliga att lackeras utan som behöver bytas ut. Alla köksluckor oavsett material sväller om de utsätts för fukt och skadas av direkta slag mot dem. Vid skador är det lättare att rädda luckor av massivt trä och fanér.

LackeringKöksluckor är professionella lackerare och luckexperter.

Vi gör en bedömning av köksluckorna och tittar på om ytskiktet är intakt, om det finns fläckar, om de är fuktskadade eller om det finns sprickbildning i ytskiktet. Därför är det bra om vi först kan bedöma lämpligheten med en lackering och ge en exaktare kostnadsbild.

  • En kökslucka av massivt trä kan vara av solitt trä, stavlimmad eller en s.k. 3-skiktslucka som består av tre lager trä. Köksluckor i massivt trä görs av många träslag, exempelvis ek, björk, furu, al, körsbär, eller ask. Träluckor kan lackas, målas, oljas, laseras eller betsas vilket ger den lite olika egenskaper.
  • En kökslucka av trä är den dyraste sortens kökslucka eftersom den är mycket tålig och enkel att renovera och därmed har en lång livslängd. Låt Lackeringköksluckor ge dina köksluckor i trä ett nytt ytskikt och de kommer att bli som nya igen och hålla i många år till.
  • En kökslucka av folierad MDF är också tålig, men luckans ytskikt är känsligt för värme och lite svårare att renovera. LAckeringköksluckor kan ge din lucka en perfekt och mycket tålig beläggning.
  • En kökslucka av målad eller klarlackad MDF är enkel att renovera och har alltså lång livslängd, om luckan inte har kommit i kontakt med vatten och svällt.
  • En kökslucka av melamin (laminat) är billig och om ytskikt håller tätt kan den ha en lång livslängd. Den är känslig i skarvarna och svårare att renovera.
  • En fanérad kökslucka ser ut att bestå av enbart trä. Om den har en massiv kant är den tålig men den är svårare att renovera.

Lackeringköksluckor är professionella lackerare och luckexperter, men inte snickare. Vi brukar kunna rädda de flesta köksluckor och med lackering få dem att de ut som nya igen.

 

Vill du ha mer originella köksluckor ?

Att måla om eller lackera köksluckor och kökslådor är ett fantastiskt sätt att fräscha upp köket. Istället för att blåsa ut hela köket kan Lackering Köksluckor  lacka ytskikt på luckor och lådfronter och du sparar tiotusentals kronor och behöver inte ha samma kök som alla andra. Att lackera om köksluckor och lådförstycken är ett enkelt ikea-hack, d.v.s. ett sätt att göra ett vanligt Ikea-kök unikt och helt i din personliga stil. Lackering Köksluckor är experter på lackeringsarbeten. Vi hjälper dig att förvandla ditt befintliga kök till ditt drömkök. Ett äldre originalkök har sin charm och med en lackering upplevs det igen som fräscht. Du kan få vintagekänsla om du väljer en färg som var populär när ditt kök var nytt, eller ge samma kök ett topmodernt intryck med nya handtag och en modernare färgsättning. De typiska bruna 70-tals luckorna i ek är oftast massiva, fina luckor som är mycket enkla att måla om. Dessutom förlänger lackeringen kökets livslängd. 

Lackering av köksluckor pris

Lackeringen ger ett helt nytt utseende på ditt gamla kök. Våra priser på lackering av köksluckor och lådförstycken är självklart konkurrenskraftiga, men vår högsta prioritet är kvalitet. Att lacka om luckor och lådor ger dem en ytbehandling som både är skyddande och dekorativ. De färger och de effekter som vi kan åstadkomma är nästan obegränsade. Alla ytor som lackeras får en perfekt och mycket tålig beläggning. Främst ytbehandlar vi köksluckor och lådfronter, men vi lackerar även dörrar och andra inredningsdetaljer och möbler; för såväl inom- som utomhusbruk.   

Ingenting förbättrar utseendet på ett kök mer än att måla om (lackera) slitna köksluckor. Vi lackerar inte bara köksluckor och lådfronter till Ikeas skåpsortiment Faktum och Metod, utan också alla slags luckor till kökssystem från andra köksfabrikat som t.ex. Ballingslöv, HTH, Kvik, Marbodal eller Myresjö kök. Om dina luckor har standardmått eller specialmått spelar ingen roll, vi lackerar dem alla. Vi lackar alla slags luckor; luckor i massivt trä, i fanér, i laminat och i metall. Vi kan lackera en helt slät, klassisk målad lucka, en lucka med enkel ram, en överfalsad lucka, en lucka med olika typer av infrästa grepp, en profilerad lucka, en lucka med spegel, med vitrin eller kryssvitrin, en lucka med spröjs, och luckor i kombiutföranden. Du har luckorna, vi kan lacka om dem. 

Proffslackering kan hjälper dig som både privatperson och företag med lackering av olika föremål. Anlitar du oss hjälper vi dig att lackera om exempelvis köksluckor, innerdörrar eller andra önskningar till ett väldigt bra pris.

Välkommen

Vi är en lackeringsfirma i Stockholm som har specialiserat sig på lackering av köksluckor och lackering av dörrar.

Kontakta oss för prisFacebook

Kvalitet och Service

Lackering köksluckor har specialiserat sig på lackering i Stockholmsområdet och erbjuder arbeten av högsta kvalitet till marknadens bästa pris.

Lackering och renovering

 • Köksluckor och bänkskivor.
 • Dörrar (garderobsdörrar, innerdörrar och ytterdörrar).
 • Möbler.

Nya köksluckor

Byter ut dina gamla luckor och lättrullande lådor till dina befintliga skåp. Du får nya, fräscha luckor efter eget önskemål och självstängande gångjärn.

Kökshandtag

Glöm inte att man lätt byta knopparna på luckorna.Man behöver välja handtag som passar de befintliga hålen eller  spackla och slipa över gamla hål och montera de nya handtagen och knopparna.

Adress 

Verkstad

Skogsängsvägen 54

135 55 Tyresö

Kontor

Fridhemsgatan 26

112 40 Stockholm

E-mail: [email protected]

Mobile: 073-526 85 45