Standard för färgbeteckningar

Att beskriva en färg exakt kan vara svårt. Vad är exempelvis ”blått” egentligen? Och vilken färg har havet? Havets färg beror på vilket väder det är. En solig dag är havet alldeles ”klarblätt”, och är det mulet är havet ”grått”. Likadant är det med andra ytors färger, de skiftar efter vädret, eller snarare efter vilket ljus det är. Den som provar kläder inomhus i lysrörsbelysning blir förvånad över vilken färg plaggen får i dagsljus. När man ska beställa färg i butiken eller två personer, husägaren och målaren, ska diskutera vilken Färg man ska sätta på huset, är det tämligen väsentligt att veta vad man talar om. ”Duvblått” har en betydelse för en person och en annan för en annan person. Och vad är ”gulockra”, ”engelskt rött”, ”indigo”, ”oxblodsrött”, ”lindblomsgrönt”, ”kolsvart”, ”gammelrosa” m.fl. kulörer för något?

För att man ska åstadkomma absolut entydighet finns i dag ett system för benämning av färger, NCS (Natural Colour System -det naturliga färgsystemet), där man med koder exakt kan bestämma en kulör. Du kan alltså säga till att du vill ha t.ex. 2050-R80B, så vet målaren exakt Vilken kulör du menar.

Tack vare NCS kan man per telefon komma överens om en kulör. Arkitekterna kan i sina beskrivningar ange exakt kulör,

och det blir betydligt enklare att diskutera kulörer oavsett vilket fabrikat man sedan välje

11 Oct 2016

Välkommen

Vi är en lackeringsfirma i Stockholm som har specialiserat sig på lackering av köksluckor och lackering av dörrar.

Kontakta oss för prisFacebook

Kvalitet och Service

Lackering köksluckor har specialiserat sig på lackering i Stockholmsområdet och erbjuder arbeten av högsta kvalitet till marknadens bästa pris.

Lackering och renovering

  • Köksluckor och bänkskivor.
  • Dörrar (garderobsdörrar, innerdörrar och ytterdörrar).
  • Möbler.

Nya köksluckor

Byter ut dina gamla luckor och lättrullande lådor till dina befintliga skåp. Du får nya, fräscha luckor efter eget önskemål och självstängande gångjärn.

Kökshandtag

Glöm inte att man lätt byta knopparna på luckorna.Man behöver välja handtag som passar de befintliga hålen eller  spackla och slipa över gamla hål och montera de nya handtagen och knopparna.

Adress 

Verkstad

Skogsängsvägen 54

135 55 Tyresö

Kontor

Fridhemsgatan 26

112 40 Stockholm

E-mail: [email protected]

Mobile: 073-526 85 45